“Μέριμνά” Εταιρεία για τη Φροντίδα Παιδιών και Οικογενειών στην Ασθένεια και το Θάνατο

About Us
  

Η Μέριμνα αναλαμβάνει την κατ’ οίκον ανακουφιστική φροντίδα σε νεογνά, βρέφη, παιδιά και εφήβους έως 18 ετών, που πάσχουν από μια σοβαρή και απειλητική για τη ζωή ασθένεια, για την οποία η σύγχρονη ιατρική επιστήμη δεν διαθέτει συμβατικά θεραπευτικά μέσα, με αποτέλεσμα η ασθένεια αυτή να παραμένει στάσιμη ή να επιδεινώνεται και να εξελίσσεται.

Όλοι εμείς στη Μέριμνα, επιδιώκουμε τη διασφάλιση συνθηκών που προάγουν μια Ζωή με Ποιότητα και Αξιοπρέπεια για το άρρωστο παιδί, την οικογένειά του και  όσων είναι σημαντικοί στη ζωή του, ενόψει της πιθανότητας ή βεβαιότητας του θανάτου που υπάρχει λόγω της σοβαρής ασθένειας.

Η Μέριμνα μέσω της Υπηρεσίας Παιδιατρικής Ανακουφιστικής Φροντίδας στο Σπίτι παρέχει οργανωμένη, ολιστική φροντίδα που ανταποκρίνεται στις οργανικές, ψυχοκοινωνικές και πνευματικές ανάγκες παιδιών και εφήβων, που αντιμετωπίζουν σύνθετα και πολύπλοκα συμπτώματα/προβλήματα λόγω σοβαρών και απειλητικών για τη ζωή τους καταστάσεων υγείας, παρέχοντας παράλληλη στήριξη και σε όλα τα μέλη των οικογενειών τους.

Στην Ελλάδα, η Μέριμνα αποτελεί το μοναδικό φορέα που παρέχει από το 2010 παιδιατρική ανακουφιστική φροντίδα. Για να δείτε το ενημερωτικό φυλλάδιο της Υπηρεσίας Παιδιατρικής Ανακουφιστικής Φροντίδας στο Σπίτι, πατήστε εδώ.