Σαν σήμερα “έφυγε” από κοντά μας η Αριάδνη …

Η Αριάδνη Γερασιμίδου ήταν δημοσιογράφος με ειδίκευση στο ρεπορτάζ αυτοκινήτου. Την γνωρίσαμε την ώρα που έδινε τη δυσκολότερη μάχη της, αυτή του καρκίνου σε νεαρή ηλικία. Η Αριάδνη επέλεξε να μιλήσει ανοιχτά για ό,τι της συνέβαινε. Ο δημόσιος λόγος της κουβαλάει ένα μήνυμα: αυτό της πρόληψης, της αναζήτησης βοήθειας, της αισιοδοξίας, της διεκδίκησης της ζωής. Στο τελευταίο της μήνυμα – δημοσιευμένο μετά τον πρόωρο χαμό της – η Αριάδνη μας κλείνει το μάτι και μας παρακινεί: “Να έχετε ευτυχισμένες στιγμές! Η ζωή συνεχίζεται! : ) “.

Έ

Η Αριάδνη αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για πολλούς ανθρώπους, ανάμεσα τους και η κα Μαριάννα Λάτση. Ένιωσε ιδιαίτερα συγκινημένη από τον αγώνα, την ωριμότητα και τα μηνύματά της νεαρής καρκινοπαθούς. Η κα Λάτση, επηρεασμένη από το δημόσιο λόγο και την  παρουσία της Αριάδνης, προέτρεψε και διευκόλυνε την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία ώστε να σχεδιάσει και να υλοποιήσει ένα πρόγραμμα για νέους ενήλικες με νεοπλασματική νόσο.

Το Μάρτιο του 2022, η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία ξεκίνησε το “Ariadni Project”  με στόχο να γίνει το όνομά της συνώνυμο της ελπίδας, του χαμόγελου, της δημιουργίας και της συμπαράστασης. Το Ariadni Project σχεδιάστηκε ώστε να παρέχει πολυεπίπεδη υποστήριξη στους ασθενείς, στο οικείο περιβάλλον τους αλλά και στους νέους που επιβίωσαν της ασθένειας. Το Ariadni Project προσφέρει συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη (δια ζώσης και διαδικτυακά), πρόσβαση σε κοινωνικό λειτουργό, σημαντικές πληροφορίες και οδηγίες για τη πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση, γραμμή τηλεφωνικής υποστήριξης για ασθενείς και το περιβάλλον τους (215 215 1366, Δευτέρα με Παρασκευή, 09.00-17.00)

Περισσότερες πληροφορίες για το Ariadni Project και τις δράσεις του μπορείτε να βρείτε στον ακόλουθο ιστότοπο: https://ariadniproject.gr/

Σύμφωνα με τον κ. Ευάγγελο Φιλόπουλο, Πρόεδρο της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, ο καρκίνος είναι μία ασθένεια που εμφανίζεται συχνότερα σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας. Περίπου το 6% των ασθενών είναι άτομα μικρότερα των 40 ετών. Ωστόσο, η εμφάνιση της νόσου σε νεαρές ηλικίες συνοδεύεται από διαφορετικές απαιτήσεις – ειδικά στον τομέα της υποστήριξης κατά τη διάρκεια αλλά και μετά το πέρας της ασθένειας.

Το πρόγραμμα Αριάδνη είναι η πρώτη στην Ελλάδα συνολική προσπάθεια να αναγνωριστούν και να αντιμετωπιστούν οι επιδράσεις που προκαλεί ο καρκίνος σε νέους/ες ενήλικες. Επιδράσεις που δεν αφορούν μόνο το σώμα, αλλά και την ψυχική και πνευματική υγεία καθώς και τις κοινωνικές σχέσεις των ασθενών. 

Η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία επέλεξε να θυμάται και να θυμίζει την παρουσία της Αριάδνης Γερασιμίδου ως ένα πλάσμα φωτεινό και χαμογελαστό. Θέλουμε το Ariadni Project να γίνει συνώνυμο της διεκδίκησης της ζωής. Σε αυτή την προσπάθειά μας χρειάζεται τη συμπαράσταση και τη στήριξη όλων των συμπολιτών μας.

Μπορείτε να συνδράμετε το έργο μας στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://ariadniproject.gr/donations/οικονομική-ενίσχυση/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Γιατί αυξάνονται οι καρκίνοι στους νέους; «Το αλκοόλ είναι καρκινογόνος ουσία κατηγορίας ένα»

Με αφορμή τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν τα δύο μέλη της βασιλικής οικογένειας στη Βρετανία, Κέιτ Μίντλετον και Βασιλιάς Κάρολος ο κ. Φιλόπουλος δήλωσε

Read More